Pozor, rumene rutice!

Rumene rutice

Pozor, rumene rutice!

Policija ob začetku šolskega leta zagotavlja, da bo skrbela za varnost šolarjev, zlasti prvošolčkov. V prvih tednih bodo poostreno nadzirali okolice šol in ostale lokacije, kjer se zadržujejo otroci. V primeru, da vozniki – ali ostali udeleženci v prometu – ne bodo upoštevali pravil, jih bodo možje postave seveda kaznovali. Mimogrede; če voznika trikrat ujamejo, da je prekoračil omejeno hitrost 30 km/h (ki pogosto velja v okolicah šol), mu lahko po novem zasežejo vozilo.

 

Vsekakor je bolje, da se kar držimo pravil. Predvsem zaradi varnosti, seveda. Leteči reporter je sicer na njegovi poti v šolo ujel tudi prvošolčka Adama. »V šolsko torbo sem dal puščico, barvice in radirko, škarje, flomastre, copate in …. nič več.« Simpatični šolarček pove, da bodo prvi šolski dan videli lutkovno predstavo. »Ne vem, katero. Jedli bomo torto in pili sok. Igrali se bomo tudi kakšno stvar.«

 

Na Gregatovo vprašanje, če bi ga povabil s seboj na torto, je smeje v hipu odgovoril da »neeeeee«, in sicer zato, ker Grega vendar ne more v šolo!

 

Simpatičnega prvošolčka poslušajte v zvočni priponki.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...