Pošiljate račune?

Telefon v roki

Pošiljate račune?

Kot veste, bodo na davkariji te fotografije računov, ki jim jih pošljete preko MMS—ja na številko 051 241 241, uporabili v postopkih davčnega nadzora.

 

Tjaša Naraločnik z DURS-a pravi, da je 85 odstotkov sporočil tudi uporabnih. Torej gre za račune, ki jih potrošniki dobimo pri plačevanju blaga ali storitev. Urško Puš v jutranjem programu Radia Ekspres so bolj zanimali tisti drugi MMS-i. »Gre za različne fotografije od na primer panoramske fotografije ali fotografij domačih ljubljenčkov,« odgovarja Tjaša Naraločnik.

 

No, seveda gre za resno akcijo, ki zahteva resen pristop. Nenazadnje naj bi bilo v interesu vseh davkoplačevalcev, da vsak poplača davek tako, kot je treba. Kakšne kršitve so torej na davkariji odkrili v prvih dneh akcije? »Izkazalo se je, da zavezanci v skladu s pravilnikom niso prilagodili davčnih stopenj, poleg tega pa so se pojavili še neke vrsti alternativni računi,« pove Naraločnikova. Pravila so jasna: vkolikor v izkazanih prihodkih teh računov davčni inšpektorji ne bodo našli, bo zavezanec sankcioniral tako, kot da bi račun izbrisal.

 

Se splača? Globa za nepravilno izkazovanje DDV-ja se giblje od tisoč pa vse do 41 tisoč evrov.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...