Izredne razmere na Igu

pb071018
ob?ina ig
pb071024

Izredne razmere na Igu

Poplave ne prizanašajo. Težave na barju za povzroča predvsem Iška, ki je ponoči poplavila v občini Ig, zdaj pa ogroža predvsem vas Lipe. Z Iško je na območju Mestne občine Ljubljana problem, ker se je v mostne pregrade gorvodno od vasi Lipe zagozdilo približno 200 kubičnih metrov naplavin. Te intenzivno odstranjujejo, hkrati pa so gasilci za štiri hiše ob Iški postavili protipoplavne vreče.

 

Tomišelj in Iški Vintgar nista dostopna, prav tako so zaprte ceste Ig-Podpeč, Matena-Ljubljana in Ig-Škofljica. Poveljnik civilne zaščite Ig je med drugim pojasnil, da gasilci vozijo otroke do šole, iz previdnosti pa so na varno evakuirali tudi novorojenčka in nosečnici.

 

Poslušate lahko tudi, kaj je o razmerah zjutraj naši novinarki Niki Popit povedal iški župan Janez Cimerman:

 

Foto: http://www.obcina-ig.si/

 

Voda je zalila tudi več sto objektov tudi na Notranjskem. Sirene so prebudile prebivalce Cerknice in Ilirske Bistrice, a se stanje zdaj umirja, voda odteka, več o razmerah pa Jože Turšič v dopoldanski izjavi.

 

 

cerknca

 

Tudi v Cerknici bo škoda neizmerna. Tole fotografije, ki nam jo je poslala poslušalka od tam. Vhod v poplavljeno garažo. V njej je ujetih in seveda zdaj uničenih kakih 20 avtomobilov.

 

Na območju občine Ig so poplave prizadele preko 300 gospodinjstev. Občina želi družinam pomagati z akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov, ki poteka do konca meseca.

 

Prispevek lahko nakažete na:
OBČINA IG, pomoč družini
Govekarjeva cesta 6, 1292 Ig
TRR: SI56 012376000000294
Namen: “Pomoč poplave”

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...