Pomembni datumi za devetošolce in njihove starše!

Pomembni datumi za devetošolce in njihove starše!

INFORMATIVNI DNEVI

 

Prva dva pomembna datuma sta 15. in 16. februar! Takrat potekajo INFORMATIVNI DNEVI.

 

 

PREIZKUSI NADARJENOSTI ALI SPRETNOSTI

 

Nekatere šole pa zahtevajo preizkus sposobnosti. Za preizkus nadarjenosti ali spretnosti, ki je potreben za vpis v nekatere programe, se morajo učenci prijaviti najpozneje do 4. marca, preizkusi pa bodo potekali med 11. in 23. marcem.

 

 

VPIS V SREDNJE ŠOLE

 

Srednje šole bodo prijave za vpis sprejemale do 2. aprila.

 

Najpozneje do 8. aprila pa bo ministrstvo na spletu objavilo stanje prijav za vpis po posameznih programih oziroma šolah, nato pa najkasneje do 17. aprila odločitev o morebitnem zmanjšanju obsega razpisanih mest.

 

Do 23. aprila lahko učenci prijavo prenesejo na drugo srednjo šolo oziroma v drug program. Po roku šole praviloma ne bodo več sprejemale prenesenih prijav, dokler postopek za izbiro kandidatov na šolah, kjer bo vpis omejen, ne bo končan, to je do 28. junija.

 

O morebitni omejitvi vpisa bodo učenci obveščeni najpozneje do 29. maja, ministrstvo pa bo 22. maja objavilo seznam šol, ki so prejele soglasje k omejitvi vpisa ali spremembi obsega razpisanih mest. Prijavljeni kandidati morajo sicer posredovati izbranim šolam dokazila o izpolnjevanju vseh vpisnih pogojev praviloma do 18. junija.

 


DIJAŠKI DOMOVI

 

Rok za prijavo v dijaški dom je 2. april. Vpis v dijaški dom bo potekal do 12. julija, po tem datumu in do 30. septembra pa še vpis na prosta mesta za kandidate, ki se niso prijavili v roku.

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...