Policisti pri nas očitno korektni

Policist

Policisti pri nas očitno korektni

Ljudje imamo različne izkušnje s policisti; z njihovim delom pa nekako hočeš-nočeš moramo biti zadovoljni. Čeprav; lahko se pritožimo tako nad morebitno izrečeno kazen kot tudi nad ravnanjem policistov.

 

Pri nas je sicer teh bore malo, kot utemeljene pa jih je ocenjenih okrog 10 odstotkov. Voditelj jutranjega programa Radia Ekspres je za mnenja pobaral poslušalce.

 

Marjeta je z delom policije zadovoljna. »Kar sem jih jaz potrebovala, so bili korektni in hitri,« je povedala Tomažu. Oglasil se je tudi poslušalec Darko, ki pa ima slabe izkušnje; s strani policije je dobil kazen že leta 2008. Ker je ni poravnal, ga je nedavno doletel rubež na plačo.

 

To seveda ne sodi v kategorijo »pritožbe nad delom policistov«, čeprav za dobljene kazni običajno krivimo kar može v modrem.

Ti so sicer vse do nedelje še bolj kot sicer pozorni nad prehitre voznike. Poteka namreč evropsko usklajena preventivna akcija. Poleg vožnje v skladu z omejitvami policisti preverjajo tudi uporabo varnostnega pasu, prepoved uporabe mobilnih telefonov, prekomerno uživanje alkohola.

 

Vozniki, previdno!

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...