Po košarki prihajata dvojčka

jaka-lakovic

Po košarki prihajata dvojčka

Dolgoletni kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič je zaključil kariero profesionalnega košarkarja in napovedal nove izzive. Trenutno je že pomočnik selektorja v slovenski reprezentanci, predvidoma čez en mesec pa bo postal oče dvojčkov.

 

“Po kratkem in globokem razmisleku sem se odločil, da zaključim kariero profesionalnega košarkarja. Zavedam se, da se s tem poslavljam od življenjskega obdobja, ki mi je dalo praktično vse. Košarka je bila in bo ostala pomemben del mojega življenja, čeprav ne več v vlogi profesionalnega igralca,” je v daljšem pismu uvodoma zapisal Lakovič.

 

Zahvalil se je vsem dosedanjim kolegom in tudi svojim najbližnjim: “Vsega, kar sem dosegel, seveda ne bi bilo brez moje družine, ki me je vseskozi podpirala in opogumljala / … /” je zaključil Ljubljančan.

 

V članski reprezentanci je bil prvič v postavi 11. avgusta 2001 na pripravljalnem dvoboju pred EP 2001 proti Franciji, proti kateri drži tudi rekord v največ doseženih točkah na eni uradni reprezentančni tekmi (26). Na uradnih tekmah je zabeležil skupno 880 točk in zaostal le za še vedno prvim Teomanom Alibegovićem (990).

 

Za reprezentanco je, z izjemo leta 2012, ko Slovenija ni imela uradnih tekem, neprekinjeno igral od leta 2001, kar je najdaljši staž kateregakoli izmed košarkarjev slovenske reprezentance. Skupno je za Slovenijo igral na kar 177 tekmah, od katerih so jih zeleno-beli dobili 109.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...