Planica: Slovenija brez globusa

Planica
peter prevc

Planica: Slovenija brez globusa

Planica – Slovenija pod Poncacmi prvič po letu 2012 ni osvojila prvega mesta na posamičnih tekmah. Primat je prevzel Avstrijec Stefan Kraft, ki je ob dveh zlatih medaljah na svetovnem prvenstvu osvojil še oba seštevka, skupnega in v poletih. Domen Prevc je bil v skupnem seštevku svetovnega pokala šesti, Peter Prevc je sezono zaključil na devetem mestu, polete kot najboljši Slovenec na petem, obenem pa je v Planici tudi izgubil rekord letalnice.

 

Peter Prevc o pravkar končani sezoni

“Zbral sem nekaj čez 700 točk, več kot trikrat manj kot v minuli zimi, 15-krat manj zmag, enajstkrat manj stopničk. Če pogledamo grobo statistiko, nekaj ni ‘štimalo’ med sezono. Ni ravno za vriskati in bo treba pogledati, kje se je zalomilo, kaj je treba storiti drugače. Hitro se bo začela olimpijska sezona, bolj analitično moramo pristopiti in ničesar ne prepustiti naključju. Padli smo v neko rutino, ker smo bili iz leta v leto boljši,” je ocenil Prevc, ki je dejal, da je ta čas še vedno pripravljen delati s trenutnim vodstvom reprezentance.

 

Novi rekord v Planici pripada Avstrijcu

V soboto, 25. marca, je v drugi seriji ekipne tekme Avstrijec Stefan Kraft pristal pri 250 metrih, takoj nato pa je kot zadnji na tekmi Poljak Kamil Stoch pristal pri 251,5 m, vendar je pri tem podrsal z zadnjo platjo po snegu. Sodniki so njegov skok kljub temu ocenili kot uspešen. Omenjena dosežka Krafta in Stocha sta bila sicer povsem blizu svetovnega rekorda, ki ga je le teden dni prej Kraft zmogel v Vikersundu, ko je pristal pri 253,5 m. Norveška letalnica tako ostaja na vrhu.

 

Planica v petek

Na finalu svetovnega pokala na velikanki v Planii so na skupinski tekmi zmagali norveški smučarski skakalci, Slovenci so pred domačimi gledalci zasedli peto mesto. “Prva serija je bila uspešna, v drugi pa smo delali napake. Našim fantom bi sicer čestital, ni bilo grobih napak, toda uspelo nam ni zaradi manjših,” je pojasnil slovenski trener Goran Janus.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...