Na petkovi tekmi v Planici šest Slovencev

Planica

Na petkovi tekmi v Planici šest Slovencev

Kvalifikacije za prvo tekmo svetovnega pokala v poletih v Planici je uspešno opravilo šest slovenskih skakalcev. Najdaljši med njimi je bil Jurij Tepeš, ki je z 238 metri dosegel tudi daljavo dneva. Poleg Tepeša bodo nastopili še Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Semenič, Jernej Damjan in Tilen Bartol. V soboto bo v Planici ekipna tekma, v nedeljo prav tako s startom ob 10. uri pa še zadnja posamična v tej sezoni svetovnega pokala.

 

Planica upa na nov rekord

Razmere sicer niso idealne za polete. Toplo vreme v zadnjih tednih in dež v prvih dveh serijah pred kvalifikacijami je precej otežil pripravo letalnice, vendar so se organizatorji po besedah Janija Grilca, pomočnika glavnega slovenskega trenerja, neverjetno potrudili. “Težko pa je reči, ali bo v Planici izboljšan svetovni rekord iz Vikersunda, ker je pomemben tudi vpliv vzgonskega vetra. Skok mora biti tudi optimalen, ustrezen nalet, da parabola leta ni previsoka, da gre skakalec vzporedno s strmino in ohranja hitrost. V tem primeru je mogoče še preseči rekord za kakšen meter,” je dodal Grilc.

 

Prometna ureditev in parkiranje

V času finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici bo v smeri proti Jesenicam in Kranjski Gori zelo povečan promet. Zato policisti že zdaj obiskovalce pozivajo k doslednemu upoštevanju navodil policistov in organizatorjev ter prometnih pravil, predvsem glede alkohola, hitrosti, varnostne razdalje in prehitevanja. Prejšnja leta so bili zastoji na koncu gorenjske avtoceste, nato se je vožnja nadaljevala v počasni koloni do Kranjske Gore. Zastoji so se nato nadaljevali proti Ratečam in Planici.

 

Prometni režim v Kranjski Gori bo spremenjen, parkiranje pa bo mogoče samo na dovoljenih mestih. Obiskovalce pozivajo tudi k uporabi javnih prevoznih sredstev, v prometu pa bodo nujne tudi potrpežljivost, zbranost in pozornost.

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...