Plagiatorji?

nrg95-avril
Alicia-Keys-alicia-keys-20685582-1600-1200
WILLIAM

Plagiatorji?

Avril Lavigne je leta 2007 vrh ameriške in britanske lestvice prevzela s svojim tretjim albumom The Best Damn Thing. Kmalu po uspehu jo je doletela prva tožba. Rubinoos so jo tožili, ker naj bi si v pesmi Girlfriend prisvojila del njihove pesmi iz leta 1979 I Wanna Be Your Boyfriend. Leto dni kasneje so dosegli spravo in priznali, da je podobnost med pesmima naključna.

 

Avril pa ni edina s takšnimi problemi. Ameriški spletni časopis Entertainment Huff Post je objavil črno lestvico desetih glasbenikov, ki naj bi bili plagiatorji. Med njimi so tudi Beatli! Tožila jih je korporacija Big Seven Music Corp. Leta 1973 naj bi Chucku Berryju ukradli beat in besedilo pesmi You Can’t Catch Me in ga ponovili v svoji pesmi Come Together. Dogovor so sklenili mimo sodišča. Je pa John Lennon pristal na to, da z Big Seven posname še tri pesmi.

 

Na neslavni lestvici so se med drugimi znašli tudi; Alicie Keys in pesem “Girl On Fire”. Ta naj bi bila plagat pesmi Hey There Lonely Girl Eddieja Holmana iz leta 1962. Tožba zaradi tega še poteka. Tu je še pesem Will.I.Am. & Britney Spears Scream and Shout. 24-letna pevka Tulisa toži frontmana skupine Black Eyed Peas, ker naj bi ji ukradel del besedila. Will je priznal, da si je res sposodil pesem »I Don’t Give A F—k«. Ampak poslal naj bi mu jo njen producent, potem ko naj bi Tulisa zavrnila objavo pesmi na svojem albumu

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...