Plačan za to, da pije pivo

pivo

Plačan za to, da pije pivo

Za marsikoga bi bila to sanjska služba. Narodni muzej ameriške zgodovine v Washingtonu išče zgodovinarja oz. strokovnjaka za pivo, ki bo potoval po državi, pil pivo in pripravljal članke s tega področja, zbiral arhivsko gradivo ter izvajal raziskave zgodovine hrane in pijače za namene razstav.

 

Uslužbenec bo dobil službo za obdobje treh let, bo imel pokrite vse stroške potovanja in “raziskovanja” ter bo prejemal plačo v višini 64.650 dolarjev letno, kar znaša dobrih 4.500 evrov mesečno. Kandidati se lahko za to mesto prijavijo do 10. avgusta.

 

Predstavnica muzeja, ki je del ugledne ustanove Smithsonian, Susan Evans je razpis pojasnila takole: “Pivovarstvo in pivo imata pomembno vlogo v ameriški zgodovini, še pred nastankom države, do današnjih dni pa tudi oblikujeta industrijo in življenje skupnosti.”

 

Razpis je požel veliko zanimanja, zato se je spletna stran, na kateri je bil objavljen, hitro sesula. Tudi v času pisanja prispevka ni bila dosegljiva, lahko pa spremljate objave muzeja na tej strani tukaj.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...