Phil Collins

PHIL COLLINS

Phil Collins

Za najbolj temačne in najbolj uspešne balade britanskega zvezdnika so menda krive ženske. In ne samo to: Pevec je leta 2010 v pogovoru za glasbeni portal komentiral, da mu je pravzaprav glasba uničila ljubezensko življenje.

 

Star je 62 let, v glasbenih vodah pa je bil kar 40 let. Bil je bobnar in pevec nekdanje britanske skupine Genesis. V 70-ih je z Genesis potoval na tri ameriške turneje letno, tri evropske in na koncu še na Japonsko. Njegova prva žena Andrea mu je povedala, da če bo toliko odsoten, njun zakon ne bo zdržal. In tudi ni.

 

Ena najbolj priljubljenih pesmi na njegovem studijskem prvencu iz 80-ih (Face Value), temačna balada In the Air Tonight je bila navdahnjena prav s Collinsovo ločitvijo od Andree. A ni ostalo pri tem. Poročen je trikrat, ima dva sinova iz tretjega zakona in hčerko iz drugega.

 

Britanski zvezdnik se je pred dvema letoma dokončno poslovil od odrov. Dlje časa je imel težave s sluhom, pestile pa naj bi ga tudi bolečine v rokah.  Britanski zvezdnik – bobnar, pevec, skladatelj, producent. Je dobitnik tudi nagrade grammy in oskarjevec.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...