Phil Collins

phil collins2
phil collins1

Phil Collins

Britanski zvezdnik se je pred dvema letoma dokončno poslovil od odrov. Dlje časa je imel težave s sluhom, pestile pa naj bi ga tudi bolečine v rokah.  Da razmišlja o upokojitve, je namignil že leto pred tem pred turnejo ob izdaji albuma Going Back.

 

Star je 62 let, v glasbenih vodah pa je bil kar 40 let. Bil je bobnar in pevec nekdanje britanske skupine Genesis. Je dobitnik nagrade grammy in oskarjevec. Njegov studijski prvenec iz 80-ih let nosi naslov Face Value. Najbolj znana in priljubljena pesem na njem je verjetno hit single In the Air Tonight. Temačna balada je bila navdahnjena s Collinsovo ločitvijo od njegove prve žene Andree. Poročen je trikrat, ima dva sinova iz tretjega zakona in hčerko iz drugega.

 

Večkrat je pisal za filme in risanim junakom posojal tudi svoj glas. Igral je npr. v filmu Buster in posodil glas za drugi del risanke Knjiga o džungli. Na odru je blestel še s hiti, kot so Groovy Kind of Love, Another Day In Paradise in Against All Odds (Take a Look at Me Now). Z albumom No Jacket Required si je leta 1985 prislužil tudi grammyja za najboljši album leta.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...