Že tretja medalja za Slovenijo v Sočiju!

Fabjan_Vesna1
GEPA-11021484017
peter prevc

Že tretja medalja za Slovenijo v Sočiju!

Četrti tekmovalni dan zimskih olimpijskih igrah v Sočiju je Sloveniji prinesel kar dve bronasti medalji.

 

Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan jo je osvojila v prostem sprintu in s tem po Petri Majdič v Vancouvru 2010 osvojila drugo olimpijsko kolajno v smučarskem teku. Zmagala je Norvežanka Maiken Caspersen Falla pred rojakinjo Ingvild Flugstad Oestberg.

 

Le dve uri za tem je uspeh ponovila biatlonka Teja Gregorin v zasledovanju. Do medalje je prišla po izredne finišu. Zmagala je Belorusinja Darja Domračeva pred Norvežanko Toro Berger.

 

Prvo kolajno v Sočiju je Sloveniji pred dnevi prinesel Peter Prevc. Na srednji skakalnici je osvojil srebro. Po prvi seriji je bil na tretjem mestu, v finalu pa je zaostal le za Poljakom Kamilom Stochom. Tretji je bil Norvežan Anders Bardal. Jernej Damjan je končal na devetem mestu, Jurij Tepeš pa na 26. mestu. Robert Kranjec je zaradi poškodbe tekmo izpustil.

 

 

Voditelj oddaje Dobro jutro Tomaž Okorn je le dan po osvojeni medalji poklical Prevčeve in Petrovemu očetu čestital ter ga na kratko izprašal o tem, kako so praznovali … No, skušal. Nerodno mu je zastavil vprašanja, zato je dobil tudi … »nerodne« odgovore. Pogovor lahko poslušate spodaj. 

 

Foto: Sloski.si.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...