Pazljivo s »fat burnerji«

Pazljivo s »fat burnerji«

V oglasih piše: športna prehrana, ki dela čudeže celo pri hujšanju. Tisti, ki imate težave s težo, ste že gotovo razmišljali, da bi kupili tako imenovane fat burnerje oziroma topilce maščob. Če je to zares pametno, se je v našem jutranjem programu vprašal tudi Tomaž in poklical dietetika Jožeta Lavrinca.

 

»Fat burnerji ne sodijo v zdrav prehranski slog. To je prvo, s čimer se moramo soočiti. Sodijo med tisti del prehranskih dopolnil, ki jih lahko imenujemo kvazi športna prehrana. In to ni del nečesa zdravega, dobrega in koristnega,« opozarja Lavrinec.

 

Kateri so stranski učinki teh fat burnerjev? »Vsi tisti fat burnerji, ki vsebujejo kofein, škodijo organizmu, saj gre za visoko dozo kofeina, ki vzpodbuja človeški organizem in spremeni presnovo. Vendar namesto da bi izgubljali maščobo, nas vzpodbuja k daljši budnosti,« pravi Lavrinec. Ljudje, ki te fat burnerje jemljejo, imajo najprej res več energije, vendar na dolgi rok pa so bolj utrujeni in prav nič manj okrogli. Zaradi samih tovrstnih pripravkov žal ne.

 

Bo kar potrebna zdrava prehrana v đpravem smislu, predvsem pa bo potrebno tudi malo »pomigati«.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...