Pazi, Google slika!

Google

Pazi, Google slika!

O Googlovem snemanju naših mest in ulic je bilo že veliko govora, že lani in predlani. Če se spomnite, informacijska pooblaščenka je bila sprva proti takšnemu snemanju. Zakaj? »Pogajali smo se nekaj časa, tako, kot seveda vsi moji kolegi drugod po svetu. Gre za to, da se zadosti lokalnim zahtevam, torej nacionalnemu zakonu o varstvu osebnih podatkov,« pojasnjuje Natqaša Pirc Musar.

 

Podrobnosti z Googlom so usklajene, pravnih zadržkov več ni. Google torej prihaja v Slovenijo in spoštoval bo naš zakon o varovanju podatkov. Pirc Musarjeva še pove, da Google ni pogosto prihajal v Slovenijo in da je bila naša država očitno bolj na repu njegovih prioritet znotraj Evrope. »Tako, da ni bilo vse le zaradi informacijske pooblaščenke, pač pa zaradi Googlovih prioritet.«

 

Fotografije naj bi bile v Googlovih zemljevidih na voljo v prihodnjih mesecih. Če boste opazili kako svojo fotografijo, s katero objavo se ne boste strinjali, vas informacijska pooblaščenka potolaži, da pod vsako objavo obstaja poseben gumb za pritožbe. Vkolikor se z objavo ne boste strinjali, boste torej pritisnili na ta gumb in Google bi moral vašo fotografijo ustrezno odstraniti.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...