Pasji hoteli zasedeni

Pes
hrcek
ma?ek

Pasji hoteli zasedeni

Če vaš hišni ljubljenček z vami ne more na dopust in če nimate posebne nadomestne varuške zanj, je lahko rešitev pasji hotel. Če je le prost. Povpraševanje po teh je veliko, zato je večina v okolici Ljubljane trenutno zasedena.

 

Hoteli

Tako pravijo v Smrčkovem gaju iz okolice Škofljice, kjer imajo na dveh lokacijah prostora za 30 psov, prav tako v petičnem pasjem hotelu City dog v Zalogu, kjer lahko prenoči 10 psov. Veliko zanimanja je za Ozzija, edini samo mačji hotel v Sloveniji, ki ima v okolici Kamnika na voljo štiri bivalnike.

 

Pa-pa-Pes pa v oskrbo sprejema druge male hišne živali, kot so mačke, kunci, hrčki, dihurji, želve, papagaji … Ne sprejemajo pa eksotičnih živali, ker za njihovo nego niso usposobljeni.

 

Cena nočitve v pasjem hotelu, kjer pes prenoči v boksu, znaša med 10 in 15 evri. V nadstandardnih, kjer pes živi v prostorih kot doma, pa med 15 in 25 evri. Večina ponuja popuste za več psov istega lastnika, za manjše pse ali večje število nočitev.

 

Na poti

Ljubljenčka lahko vzamemo tudi s seboj na pot. Adria Airways potnikom omogoča, da vzamejo mačko ali psa s seboj v potniško kabino, če tehta največ 8 kg. Težje živali in vse druge male živali prevažajo v prtljažnem prostoru. Žival je treba prijaviti pred letom in zanjo doplačati.

 

Potnika lahko spremlja domača žival tudi na vlakih Slovenskih železnic (ne pa ICS). Manjši psi in živali v kletkah potujejo brezplačno, za večje pa je treba doplačati. V tujini je podobno, vendar je prepovedan prevoz živali na Norveško, Finsko, v Veliko Britanijo, na Irsko, v Španijo, Maroko in Portugalsko.

 

Preden kretenete, se pozanimajte tudi, ali imajo vaši mali prijatelji za morebitno prečkanje meje vsa potrebna potrdila o cepljenjih.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...