Parkirna hiša pod tržnico

trznica-1

Parkirna hiša pod tržnico

Mestna občina Ljubljana bi se projekta gradnje parkirne hiše pod osrednjo ljubljansko tržnico, prizidka k Mahrovi hiši in ureditve Vodnikovega trga lotila sama in ne v obliki javno-zasebnega partnerstva. Predlog o prekinitvi akta o javno-zasebnem partnerstvu za 31,4 milijona evrov vreden projekt bo mestni svet obravnaval na decembrski seji.

 

Ljubljanski mestni svetniki so omenjeni akt sprejeli leta 2011, na razpis pa je prispela ena skupna ponudba družbe Gradis skupina G in Kranjske investicijske družbe. Občina je ponudbo kot nepopolno leta 2012 zavrnila.

 

Ker od tedaj ni bilo izkazanega interesa zasebnih partnerjev po vstopu v projekt, občina prelaga, da bi investicijo izpeljala sama. Sredstva zanjo so že predvidena v predlogu občinskih proračunov za leti 2017 in 2018.

 

Slabe tri milijone evrov je občina v projekt že vložila, prihodnje leto je projektu namenjenih 2,2 milijona evrov, leta 2018 pa 1,4 milijona evrov. Ostalih slabih 25 milijonov evrov bo občina v projekt investirala od leta 2019 do leta 2021.

 

Občina začetek gradnje načrtuje v letu 2018, bo pa odvisno, kako daleč bodo arheološka izkopavanja, pridobitev okoljevarstvenega soglasja in upravni postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...