Papež Frančišek zbira e-čestitke

papez

Papež Frančišek zbira e-čestitke

Papež Frančišek bo ob svojem okroglem jubileju sprejemal in prebiral tudi elektronske čestitke. V soboto bo dopolnil 80 let, obletnico pa bo praznoval s posebno mašo v kapeli svetega Pavla, ki se je bodo udeležili kardinali, ki živijo v Rimu. Drugih posebnih rojstnodnevnih dogodkov za ta dan ne načrtuje in bo preživel “normalen” dan.

 

So pa samo za ta namen v Vatikanu vzpostavili več različnih elektronskih poštnih naslovov za različne jezike, v katerih bo papež prejemal čestitke. Med drugim jih bo bral v latinščini, italijanščini, španščini, portugalščini, angleščini, francoščini, nemščini in poljščini. Angleške čestitke bo prejemal na naslov PopeFrancis80@vatican.ca, sporočilo pa mu lahko pošljete tudi preko Twitterja in ključne besede #Pontifex80.

 

V preteklih letih so v čast papežu pred Vatikanom za njegov rojstni dan organizirali vnaprej pripravljene dogodke, na katerih so med drugim plesali tango. Papež pa je v preteklosti svojo rojstnodnevno torto delil z brezdomci in člani mladinske katoliške organizacije.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...