Osnove podjetništva že v vrtcu

jana fleier

Osnove podjetništva že v vrtcu

Ustanoviteljica vrtca Dobra tega, tudi mlada podjetnica leta Jana Fleišer predlaga, da bi otroke osnov podjetništva učili že v vrtcu. Svoj prvi vrtec je odprla pred tremi leti, danes jih ima v Kranju že štiri.

 

Kako pa si predstavlja podjetništvo v vrtcu?

 

»Moja želja je da se z otroki dela ves čas v skladu z razvojem njihovih možganov. Na tem tudi temelji naš pristop,« pojasnjuje. »Pomembno je, da naši vzgojni pristopi in komunikacija temeljijo na tem, da otroke spodbujamo k boljšem, kreativnemu razmišljanju in da jim hkrati damo vedeti, da je danes vse mogoče.« Ob primernem trudu, primerni starosti seveda, dodaja.

 

Kot primer učne ure izpostavlja delavnico, v katerih bi lahko otroku ponudili razvoj ideje v materialnem svetu. Če si je fant namesto okroglega svinčnika zamislil kvadratastega, lesenega, ali če si je deklica namesto samoroga zamislila trirogega rožnatega konjička, bi ga lahko skupaj ustvarili, s pomočjo, staršev, vzgojiteljev, tesarja, šivilje …

 

Več o tem, pa na posnetku, kjer najdete tudi anketo med otroci, kjer so voditeljici Brigiti Potočki povedali, kaj bodo postali, ko bodo odrasli. (Foto: startaj.si)

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...