Opravičilo, ker ni verjel v sinovo diplomo

diploma

Opravičilo, ker ni verjel v sinovo diplomo

V Srbiji so se starši več desetletij preko oglasov v časopisih odrekali otrokom, ki niso izpolnili njihovih pričakovanj. Minuli konec tedna pa je bil v srbskem dnevniku Politika objavljen oglas, v katerem se oče Branko Đurić opravičuje sinu Iliji, ker ni verjel, da bo diplomiral na fakulteti za elektrotehniko.

 

Na 26. strani časnika je oče sporočil: “Opravičujem se svojemu sinu Iliji Đuriću, ker nisem verjel, da bo diplomiral na ETF. Oče.” Iskren oglas je nasmejal številne bralce, danes piše na spletni strani Politike.

 

56-letnik je za Politiko razkril, da je zamisel za svoj oglas dobil, ko je v eni od rubrik v časniku opazil besedilo iz 40. let prejšnjega stoletja, v katerem se neki oče opravičuje sinu, ker ni verjel vanj. Pojasnil je še, da je zaupanje v sinovo sposobnost, da bo diplomiral, izgubil pred nekaj leti, ko se je Ilija že tretjič vpisal v prvi letnik študija telekomunikacij in izgubil pravico do štipendije.

 

“Takrat je bila kriza, a on je dejal, da se bo boril in bo končal fakulteto,” je povedal oče in dodal, da je takrat sinu dejal, da se mu bo javno opravičil, če bo končal študij. “Ob podpori matere, ki v nasprotju z mano ni dvomila vanj, se je boril in uspel,” je ponosno in olajšano dejal oče danes 27-letnega Ilije.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...