Onkologija išče prostovoljce

Stisk rok

Onkologija išče prostovoljce

Leteči reporter Grega je na eni izmed svojih poti obiskal ljubljanski Onkološki inštitut, kjer iščejo nove prostovoljce. “Iščemo takšne prostovoljce, ki si želijo pomagati soljudem. Ki so si pripravljeni vzeti nekaj ur tedensko. Ki so pripravljeni iti skozi precej dolg proces usposabljanj na začetku. In seveda takšne, ki sami niso v procesu zdravljenja raka,” pravi Nevenka Alja Gerl, koordinatorica prosotovljcev na inštitutu.

 

Če vas prostovoljstvo zanima, več podrobnosti najdete na portalu Slovenske filantropije na tej povezavi. Tu najdete tudi prijavnico, s katero se prijavite. Čas imate do vključno srede, 23. oktobra.

 

Grega je naletel na gospo Majdo, ki je že dlje časa prostovoljka na Onkološkem inštitutu. “Bolniki res izjemno sprejemajo prostovoljce. Najprej so sicer malo presenečeni, ne morejo verjeti, da inštitut sploh ima prostovoljce. Drugo, kar ne morejo verjeti, pa je to, da delamo brezplačno. To jim na nek način daje voljo, upanje, optimizem, predvsem pa jim utrdi prepričanje, da so vredni.”

 

Med prostovoljci in bolniki se pogosto stkejo prijateljstva. “Ko pridejo na kontrolo, gremo na kavico, si dopisujemo in tako ohranjamo stike,” pravi Majda.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...