Olimpijske medalje iz delov telefona

tokio olimpijske igre

Olimpijske medalje iz delov telefona

Olimpijske igre 2020: Sliši se bizarno, ampak očitno je res. Japonci napovedujejo zbiralno akcijo starih odsluženih telefonov in druge tehnike, iz katere bodo izdelali olimpijske medalje. Pričakovati je, da bodo olimpijske igre v Tokiu leta 2020 zelo tehnološke in da bodo Japonci naredili vse, da pokažejo svoje sposobnosti na tem področju. Prizadevajo pa si, da bi bili tudi ekološki, zato tudi ideja s telefoni.

 

Odslužene telefone bodo razdrli in iz njih pobrali drage kovine, te pa uporabili za izdelavo medalj na olimpijskih in paraolimpijskih igrah. Ker jih bodo izdelali več kot 5000, zlata, srebra in brona pa je v posameznih tehničnih izdelkih malo, bodo potrebovali kar precej starih tehničnih aparatov. Ne bodo zbirali le starih mobilnih in pametnih telefonov, pač pa tudi odslužene video kamere, prenosnike in videoigrice ter igralne konzole.

 

Po vsej Japonski bodo aprila namestili posebne zbiralnike za stare tehnične naprave, označene z olimpijskimi simboli Tokia 2020, pri zbiranju bodo pomagali tudi v prodajalnah največjega japonskega operaterja mobilne telefonije, ki ima več kot 2000 poslovalnic. Zamisel o recikliranju materialov za medalje sicer ni povsem nova, že Brazilci so v Riu 2016 30 odstotkov materialov za svoje kolajne dobili iz predelanih surovin.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...