Oktober rožnati mesec

roza-pentlja-oktober

Oktober rožnati mesec

Oktober je tradicionalno posvečen osveščanju o raku dojk, za katerim v Sloveniji na leto zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Ta rak je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj, zato se ob začetku tega meseca vrstijo pozivi k rednemu samopregledovanju dojk in udeležbi na pregledih v okviru programa Dora. Danes je vanj vključenih že 66 odstotkov vseh žensk v starostni skupini od 50 do 69 let.

 

V torek, 4. oktobra, bodo predstavnice Evrope Donna z rožnatimi pleteninami oblekle drevesa v ljubljanskem parku Zvezda. Na dan zdravih dojk, 15. oktobra, bodo v Ljubljani, Slovenski Bistrici, Postojni in na Jesenicah zaplesale v družbi plesalcev ter učencev in dijakov. V okviru rožnatega oktobra bodo tudi letos potekali dobrodelni Teki za upanje. Odvili se bodo v Zagorju ob Savi, Novi Gorici, Dolenjskih Toplicah in Slovenski Bistrici.

 

Ženske, ki so prebolele raka dojk, bodo vsak oktobrski torek in četrtek med 9. in 13. uro na Onkološkem inštitutu Ljubljana delile promocijski material Europe Donne in rožnate pentlje. Obiskovalcem bodo posredovale praktične napotke in informacije o zdravljenju raka dojk v bolnišnici in po njem. Roza pentlje bodo ta mesec sicer delili po vsej Sloveniji.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...