Odštevamo do začetka OI

OI 2016 Olimpijski komite
OI 2016 Olimpijski komite3
OI 2016 Olimpijski komite1

Odštevamo do začetka OI

Še dva dneva nas ločita od začetka olimpijskih iger v Rio de Janeiru. Danes se v Braziliji začenjajo predtekmovanja v nogometu, uradno odprtje pa bo v noči na soboto ob 1. uri po slovenskem času. To bodo prve igre v Južni Ameriki, za slovensko delegacijo pa priložnost za jubilejno dvajseto medaljo na poletnih olimpijskih igrah.

 

Slovenija bo kot samostojna država nastopila na sedmih poletnih olimpijskih igrah. Od prvih leta 1992 v Barceloni je osvojila štiri zlate medalje, šest srebrnih in devet bronastih. Na zadnjih igrah v Londonu je Urške Žolnir osvojila zlato kolajno, Primož Kozmus srebro, dvojca Iztok Čop/Luka Špik in Rajmond Debevec pa bron.

 

Tokrat slovenska tekmovalna delegacija (skupaj z rokometnimi rezervisti) šteje 63 članov, najbolj vroča kandidata za medaljo pa sta judoistka v kategoriji do 63 kilogramov Tina Trstenjak, ki je hkrati aktualna evropska in svetovna prvakinja, ter kanuist Benjamin Savšek, dvakratni svetovni podprvak. Oba bosta nastopila isti dan, v torek, 9. avgusta.

 

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec napoveduje šest odličij, v krogu morebitnih dobitnikov medalj se namreč omenjajo še kanuista Luka Božič/Sašo Taljat, judoistka Ana Velenšek, kolesar Primož Roglič, jadralec Vasilij Žbogar, kajakaš Peter Kauzer, kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić, atletinja Martina Ratej, rokometna reprezentanca … Srečno vsem!

 

Foto: Olimpijski komite Slovenije

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...