Odprtje Slovenske ceste, gradnja džamije …

ladjica ljubljanica
ljubljanski zmaj
koseki bajer visitljubljana 2

Odprtje Slovenske ceste, gradnja džamije …

To je nekaj od področij vaših vprašanj o Ljubljani, ki ste jih tokrat zastavili ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. V studiu Radia Ekspres ga po tradiciji gostimo vsak prvi četrtek v mesecu. Njegovim odgovorom lahko prisluhnete spodaj. 

 

V soboto, 9. maja, je bilo predvideno odprtje Slovenske ceste. Bodo dela opravljena v rokih, bo cesta prehodna, kdaj prevozna?

 

 

Poslušalca Marka iz Rožne doline je zanimalo, kdaj bodo začeli urejati okolico Glinščice. Stanje je po njegovi oceni zares zaskrbljujoče.

 

 

Poslušalka Irena nam je vprašanje za župana posredovala po pošti: “Na Ižanski cesti sta namesto obrata Hoja zrastli dve lepi šoli, BIC in Konzervatorij za glasbo in balet, problem pa je v parkirnih mestih. Opažam, da je promet v popoldanskih urah precej povečan, okrog šol je nepopisna gneča, avtomobili so parkirani povsod, kjer je mogoče. Ali gospod Janković kaj razmišlja glede preureditve ceste na temu delu? Da ne pozabim, nasproti teh dveh šol  je še čudovit Botanični vrt, ki ima tudi veliko obiskovalcev.” Odgovoru prisluhnite tukaj:

 

 

Poslušalec Martin iz Ljubljane je županu zastavil vprašanje o džamiji; kako glasne naj bi bile aktivnosti v džamiji, ali bodo pri jutranji molitvi uporabili zvočnike?

 

 

Poslušalko Mojco iz Ljubljane je zanimalo, kdaj bi lahko Petrčeva ulica na Viču končno dobila asfalt. Že kar nekaj let, pravi, so brez.

 

 

Poslušalka Katja je poklicala in župana Jankovića vprašala, kdaj bo zaključen čudovit severni park v Ljubljani. V bližini Gospodarskega razstavišča pred Plavo laguno opaža tudi veliko smeti, zato jo je zanimalo, ali bi se lahko to stanje popravilo.

 

 

Pred praznikom Ljubljane ter sobotnim tekom trojk in pohodom Pot ob žici še županovo voščilo:

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...