Odgovori na vaša vprašanja o Ljubljani

Odgovori na vaša vprašanja o Ljubljani

Kot vsak prvi četrtek v mesecu, smo tudi tokrat v studiu med 8. in 9. uro zjutraj gostili ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je odgovarjal na vaša vprašanja o Ljubljani. Če ste zamudili odgovore, jih lahko poslušate tukaj.

 

 

preplavimo trgKoncert Preplavimo Kongresni trg za pomoč žrtvam poplav je bil zelo uspešen. Koliko denarja je MOL zbrala v okviru te in drugih akcij za pomoč Hrvaški, Srbiji ter Bosni in Hercegovini?

 

 

 

stanovanjski sklad stanovanja poljePoslušalka, upokojenka Anita nam je po pošti poslala vprašanje o neprofitnih stanovanjih. “Sem na seznamu dobitnikov neprofitnih stanovanj in sem presrečna. Stanovanja so se začela kar hitro dodeljevati, vendar samo večja stanovanja. Pri garsonijeri se zatika, saj so podelil šele štiri. Še bolj me bega to, da je zunaj 16. razpis z določenim številom stanovanj, čeprav se niti za 15. ne ve, kje stanovanja so  in kdaj bodo na voljo. Edina znana lokacija je Polje III, ki pa za mojo malo pokojnino ne pride v poštev.”

 

 

kolesarska_stezaPoslušalec Lojze iz Novega Polja je imel pripombo. Lani je oddal pobudo, da bi na Zadobrovški cesti do križišča s Snebersko cesto zraisali kolesarsko stezo, vendar projekt ni bil uresničen. Letos opaža na prometni Zaloški opaža otroke, ki se v okviru kolesarskega krožka vozijo tam. Vprašal je, kdaj bo MOL to uredila?

 

 

stanovanjski sklad stanovanja poljePoslušalec Borut je poklical in vprašal, ali bi se moral za to, da bi dobil neprofitno stanovanje odpovedati svoji službi. Tako je namreč naredila njegova znanka in dejansko prišla do stanovanja. Vprašal je tudi, kdo in kako preverja, ali prijavljeni izpolnjujejo razpisne pogoje.

 

 

 

njegoševa potemaAndrej je poklical med vožnjo po Njegoševi ulici in je župana vprašal, kdaj bo občini uspelo tam urediti povezavo med Karlovškim mostom in Šmartinsko cesto.

 

 

 

 

 

zaloška cestaPoslušalka Nada je spraševala po Zaloški cesti, na kateri dela potekajo že nekaj časa, dobila pa je občutek, da so se dela ustavila. Kaj na to pravi župan Janković?

 

 

 

 

cankarjevo nabrežjePoslušalko Simono je zanimalo, kaj vse vključuje prenova Cankarjevega nabrežja, ki naj bi se po nekaterih informacijah zaključila avgusta, vendar župan odgovarja, da bo to še prej.

 

 

 

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...