Odgovori na vaša vprašanja o Ljubljani

ladjica ljubljanica
koseki bajer visitljubljana 2
kolesarska_steza

Odgovori na vaša vprašanja o Ljubljani

Na prvi četrtek v mesecu je voditelj Tomaž Okorn po tradiciji v studiu gostil ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je odgovarjal na vaša vprašanja o Ljubljani. Če ste zamudili, katerega od odgovorov, ga lahko znova poslušate tu spodaj.

 

Mateja iz Šiške je opozorila na slabo očiščene kolesarske steze pozimi, ko se na stezi in ob robovih ceste najde veliko peska, soli, tudi stekla. Kaj lahko glede tega stori občina, lahko zagotovi bolj pogosto čiščenje?

 

 

 

Poslušalec Peter nam je vprašanje posredoval po mailu, zanimalo pa ga je, kdaj bo sarnirana ploščad pred vrtcem in stolpnicami Vojkova BS3, na kateri se ob deževju nabere jezero vode in je skoraj neprehodna.

 

 

 

Urša iz Ljubljane je povedala, da sta oba z možem zaposlena v vrtcu, da sta ravnokar dobila drugega malčka in da jima težave delajo nizki dohodki. Zanimalo jo je, zakaj zaposleni v vrtcu nimajo vrtca vsaj malo subvencioniranega ali celo brezplačnega.

 

 

 

Poslušalko Sabino so zmotili redarji, ki pišejo kazni ob Zdravstvenem domu Moste. Zdi se ji, da lovijo res zadnje minute. Je res tako?

 

 

 

Poslušalko Medejo je zanimalo, kdaj bodo popravili cesto na koncu Vižmarij na poti v Tacen, opozorila pa je tudi na slabo stanje na Celovški cesti v križišču z Drenikovo. Kdaj lahko občani pričakujejo izboljšanje?

 

 

 

Iztok z Viča je županu malo v šali malo zares predlagal, da sponzorirajo ZOO Ljubljana in tam izgradijo večje kletke za leoparde ter eno od “mačk” poimenujejo kar po županu. Župan ob tem opozarja, da ZOO-ja ne sponzorirajo, saj je v lasti občine Ljubljana:

 

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...