Obnova ljubljanske obvoznice

dars obvoznica obnova

Obnova ljubljanske obvoznice

Dars v soboto, 18. junija, začenja obsežno obnovo dela severne ljubljanske obvoznice, prvo v več kot 30 letih od dokončanja tega odseka. V času obnove bo promet potekal po dveh zožanih pasovih z omejitvijo hitrosti vožnje 60 km/h. Pričakujte tudi zastoje!

 

Obnovo bosta v štirih fazah izvedli hrvaško podjetje GP Krk in ljubljensko CBE. Trajala bo predvidoma do sredine septembra, v tem času pa bo obnovljenega več kot 3 km cestišča. Na delu med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo tudi priključki.

 

V drugi fazi bo zaprt uvoz s priključka Industrijska cona Šiška, v sklopu druge in tretje faze pa bodo izmenično zaprti uvozi in izvozi na hitro cesto s priključkov Bežigrad, Savlje in Celovška.

 

Za obnovo so se odločili v poletnem času, ko je na obvoznici v povprečju tudi za desetino manj prometa kot običajno, manj izrazite so tudi prometne konice. Kljub temu je zaradi del zlasti ob konicah pričakovati tudi zastoje.

 

Pred štirimi leti v približno enakem obdobju je bil celovito obnovljen odsek med izvozom na Celovško cesto in Kosezami v razdalji nekaj manj kot 2 km. Takrat je bilo nekaj zastojev zlasti v prvih dneh po postavitvi zapore, potem pa večjih zastojev ni bilo.

 

V času obnove severne ljubljanske obvoznice bo tovorni promet preusmerjen na južno in vzhodno obvoznico

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...