O tem županu snemajo dokumentarec

miran stanovnik1
miran stanovanik dakar 1
miran stanovnik dakar

O tem županu snemajo dokumentarec

Puščavski lisjak Miran Stanovnik, tudi župan Log-Dragomerja, se je na zečetku tedna vrnil s svojega 18. relija Dakar – Argentina, Čile, Bolivija. Zaključil ga je na odličnem 28. mestu. Ustavili ga niso niti temperaturni ekstremi (od -11 do +47 stopinj!), zahtevne vremenske razmere (peklensko sonce, dež in toča) niti  nevaren teren (od peščenih sipin, makadama, rečnih strug do težkih vzponov na visoki nadmorski višini).

 

Podrobnosti o Miranovi 18, izkušnji lahko izveste na njegovem blogu; kliknite tukaj. Sam je zadovoljen z uvrstitvijo med 30 najboljših motociklistov, hkrati pa pravi, “če bi bil hitrejši le za šest sekund, bi končal na 27. mestu, z 32 sekund boljšim časom pa bi izenačil lansko uvrstitev na 26. mestu”.

 

Za uspeh mu seveda čestitamo tudi Ekspresovci!

 

Letos je Mirana na Dakarju spremljala tudi snemalna ekipa, ki je in še bo v naslednjih mesecih dokumentirala njegovo življenje in športne podvige, kot je motoristična preizkušnja v Abu Dhabiju.

Z njimi se je pogovoarjala Ekspresova reporterka Laura. Pogovoru lahko prisluhnete spodaj, kjer med drugim izveste, kaj si o Stanovniku mislijo njegovi tekmeci in zakaj si zasluži še posebne pohvale: Za razliko od konkurentov na Dakarju ni imel posebno obsežne spremljevalne, podporne ekipe, udobnega prenočišča …

 

Foto: http://www.miranstanovnik.blogspot.com/

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...