Nudisti v Parizu

eiflov-stolp

Nudisti v Parizu

V francoski prestolnici Parizu se poigravajo z idejo, da bi za ljubitelje nudizma odprli območje, kjer bi se lahko sprehajali brez oblačil. Pariške mestne oblasti so v ponedeljek izglasovale predlog ekologov za vzpostavitev posebnega območja, ki bo verjetno v enem od dveh gozdov na obrobju mesta.

 

Nudizem se razvija in Pariz do zdaj ni storil nič, meni David Belliard, sopredsednik skupine ekologov v mestnem svetu. Izpostavil je, da dva milijona Parižanov prakticirata nudizem, ki je sicer že dovoljen v nekaterih evropskih mestih, med drugim v Barceloni, Berlinu in Münchnu.

 

Francija se lahko pohvali z več kot sto nudističnimi plažami in številnimi tovrstnimi počitniškimi kampi ter je po besedah namestnika županje Bruna Julliarda številka ena za nudiste. Po njegovih besedah je naslednji korak izbira lokacije za nudistično območje.

 

Izbirali naj bi med dvema pariškima glavnima gozdovoma, Bois de Boulogne na zahodu ali Bois de Vincennes na vzhodu, kjer je v “bližini jezero in ne bi vznemirjali javnosti,” je dodal Julliard. Če bo temu res tako, bi lahko območje uredili do naslednjega poletja.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...