Novo življenje za rabljene stvari

Center ponovne uporabe

Novo življenje za rabljene stvari

Prav te dni v prostorih Snage na Povšetovi ulici 4 v Ljubljani odpirajo Center ponovne uporabe. Letečega reporterja zanima predvsem, kako Slovenci gledamo na morebiten nakup že rabljene stvari. Karel Lipič, predsednik Zveze ekoloških gibanj Slovenije, pravi, da vse bolj pozitivno. “S temi centri, ki so v Sloveniji že tri leta, smo prišli do sppoznanja, da so stvari, ki jih imamo doma, lahko ponovno uporabne. Namesto, da bi jih odpeljali na deponijo, jih lahko damo ljudem, ki jih potrebujejo.”

 

Marinka Vovk iz Centra ponovne uporabe pravi, da pri njih rabljene stvari dobijo novo življenje. Sprejemajo skoraj vse. “Gospodinjske predmete, oblačila, gospodinjske aparate, opremo, krožnike, športno in otroško opremo, igrače, skratka vse, kar je še funkcionalno uporabno. Edini pogoj je torej, da je stvar še vedno uporabna.”

 

Dobrodošli, da stvari, ki jih več ne potrebujete, pripeljete k njim. V enaki obliki jih bo lahko s pridom uporabljal nekdo drugi, z manjšimi posegi pa bodo vaše stvari nemara dobile celo novo življenje.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...