Novo v Savskem naselju

nik-rovan-ljubljana-mol

Novo v Savskem naselju

Mestna občina Ljubljana je danes v Savskem naselju med Linhartovo, Savsko in Mislejevo ulico odprla nov urbani sadovnjak in obnovljeno otroško igrišče. Novi pridobitvi sta del širšega projekta oživitve Savskega naselja, ki se je začela leta 2014.

 

V okviru tega so najprej obnovili košarkarsko igrišče, tlakovane poti in postavljene klopi. Letos pa je ljubljanska občina skupaj z društvom ProstoRož ter otroki in mladimi iz šole, vrtca in rehabilitacijskega centra Soča pripravila načrt ureditve sadovnjaka in obnove igrišča, ki so ga zasnovali že v 60 letih, ob nastanku soseske.

 

Pri prenovi igrišča so ohranili vsa igrala, ki so zdaj barvno povezana v enotno zgodbo ter obogatena z novimi dodatki. V sadovnjaku, ki se razteza na igrišču in hribu med Linhartovo, Savsko in Mislejevo ulico, so zasajene stare slovenske sorte jablan in hrušk. Senco na otroškem igrišču bodo nudili še orehi, skorš in kutina, ob Mislejevi ulici pa je drevored iz okrasnih jablan.

 

In ko smo že pri sajenju dreves, omenimo še, da se Ljubljana že petič zapored lahko pohvali z nazivom Planetu Zemlja prijazna občina, ki ga je prejela minuli vikend. V obrazložitvi nagrade je zapisano, da si MOL zasluži pohvalo za sistematičen in profesionalen pristop tako k načrtovanju kot tudi izvajanju komunikacijskih ter promocijskih projektov. K temu nazivu seveda pripomore ozelenjevanje mesta.

 

Foto: Nik Rovan

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...