Njegova smrt odmeva v svetu glasbe

George Michael

Njegova smrt odmeva v svetu glasbe

Dolgoletni menedžer Georgea Michaela Michael Lippman je sporočil, da je George Michael umrl zaradi odpovedi srca. Njegovo nenadno slovo, star je bi šele 53 let, v svetu glasbe močno odmeva.

 

Na njegovo smrt so se odzvali številni svetovni glasbeniki. Andrew Ridgeley, s katerim sta prepevala v duetu Wham!, je tako zapisal, da mu je izguba strla srce. “Jaz, njegovi ljubljeni, svet glasbe in ves svet. Za vedno ljubljen,” je sporočil Ridgeley. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postala Last Christmas.

 

Britanski pevec Elton John je na družbenem omrežju Instagram zapisal, da je globoko pretresen. “Izgubil sem ljubega prijatelja – najbolj prijazno, najbolj velikodušno dušo in izjemnega umetnika. Moje srce gre k njegovi družini in vsem njegovim oboževalcem,” je še poudaril.

 

Sožalje ob Michaelovi smrti je izrazil tudi Boy George. “Bil je tako ljubljen in upam, da je to vedel, saj se danes žalosti ne da opisati z besedami. Pretresljivo,” je zapisal. “Kako lep glas je imel. Njegova glasba bo živela naprej kot oporoka njegovemu talentu. Ne morem verjeti, da je odšel,” je dodal za BBC.

 

Madonna je na Instagramu zapisala, da “nas je zapustil še en velik umetnik”. Sožalje pa je izrazil tudi kanadski rocker Bryan Adams. “RIP George Michael. Ne morem verjeti. Neverjeten pevec in čudovit človek, mnogo prezgodaj nas je zapustil,” je na Twitterju zapisal Adams.

 

Leto 2016 je bilo sicer za svet glasbe zelo tragično, saj so ga med drugimi zapustili tudi pevci David Bowie, Prince in Leonard Cohen.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...