Nikin jesenski počitniški namig

zoo ljubljana no? ?arovnic
zalog drsali?e
Pastirsko naselje

Nikin jesenski počitniški namig

Naša novinarka Nika za vas pripravlja predloge, kako preživeti krompirjeve počitnice.

 

Noč čarovnic v ZOO Ljubljana

Med počitnicami in prazniki konec oktobra v ZOO Ljubljana vsak večer organizirajo Noč čarovnic (v petek pa prvič tudi Noč črnih mačk v Zavetišču Ljubljana). Že 12 let praznovanje Noči čarovnic izkoristijo za odpravljanje predsodkov do živali, ki so povezane z vražami in čarovništvom. Za otroke pripravijo Coprniško šolo, za družine z manjšimi otroki Začarani gozd, za družine z večjimi otroki ter za odrasle pa Noč čarovnic. Letošnje leto so posvetili vidu in očem.

 

Noč grozljivk v Kinodvoru

Ogledali si boste lahko maratonsko serijo grozljivk od 19. ure naprej do 5. zjutraj. Na sporedu bodo Ledeni vlak, Polje v Angliji, Teksaški pokol z motorko: restavrirana verzija ob 40. obletnici filma, Krvavi sneg 2, Krvavi ledenik, Steklina.

 

Sonce na Veliki planini

Sprehodite se lahko po čudoviti naravi, po pastirskem naselju ali se zapeljite z nihalko – družinska vozovnica (starša in otroci do 18 leta) stane 28 evrov. V tamkajšnjem gostišču boste lahko poizkusili tudi domače jedi.

 

Drsanje v Ljubljani

Otroci lahko med krompirjevimi počitnicami ugodno drsajo v ljubljanskem Tivoliju in v Zalogu, tam poteka pa tudi šola za vse, ki drsajo prvič. Cena vstopnice za rekreativno drsanje v tem času za vse, ne le za šolarje, je 1 evro.

 

Poletno sankanje v Kranjski Gori

Lahko se na primer odpravite sankat v Kranjsko Goro. Med 9. in 17. uro se lahko popeljete s sedežnico Vitranc 1 na vrh poletnega sankališča, s panoramskimi vožnjami s sedežnico si lahko ogledate dolino, lahko pa kolesarite v kolesarskem parku, otroci seveda v spremstvu odraslih.

 

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...