Ni šala! Radiatorje enostavno zaprli!

Radiator

Ni šala! Radiatorje enostavno zaprli!

Nekaj let nazaj so blokovske stanovalce motili razsipni sosedje, ki so pozimi na široko odpirali okna, pri tem pa puščali radiatorje odprte. Zdaj pa je ravno obratno; zdaj se pretirano varčuje in zapira radiatorje. Menda se marsikdo greje na račun sosedov.

 

Leteči reporter Grega je naletel na eno izmed tovrstnih zgodb v Ljubljani. Obiskal je poslušalca Saša, ki se je odločil, da ukine kurjavo v svojem stanovanju. “Živim v stanovanju, ki je precej majhno. Mesečni strošek ogrevanja je bil previsok in to je bil tudi razlog za odločitev,” pravi Sašo. Njegova odločitev ni osamljena, pravi, da približno polovica stanovalcev v njegovem stnaovanjskem bloku ravna isto.

 

Nekateri strokovnjaki opozarjajo na prekomerno vlago v prostorih, v primeru da ti niso kurjeni. “Tega se ne bojim. Stanovanje bo namreč ogrevano še naprej, le vir ogrevanja bo drug. Zamenjal bom namreč ogrevanja – s plina na elektriko,” pravi poslušalec Sašo.

 

Mesečni izračun za ogrevanje 30 kvadratnega stanovanja je zdaj znašal 120 evrov mesečno. Po prvih položnicah elektrike pa me bo prišlo ogrevanje približno polovico manj.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...