Nesreča na tujem? Kako ukrepati?

Nesre?a

Nesreča na tujem? Kako ukrepati?

Če v tujini doživite prometno nesrečo in niste njen povzročitelj, kako boste prišli do odškodnine? Običajno smo po nesrečah ljudje že tako ali tako v šoku in pod stresom, brez da bi se ubadali s papirologijo. Vsekakor je dobro, da se na mesto nesreče pokliče policijo.

 

Ko stečejo vsi postopki v primeru poškodb in nujnega popravila avomobila, se boste najbrž želeli čim prej vrniti domov. Tudi odškodnino uveljavljate doma, torej v Sloveniji. Tako pojasnjuje Tjaša Korbar, vodja Biroja zelene karte pri Slovenskem zavarovalnem združenju

 

»V primeru, da že imate podatek, pri kateri hrvaški zvarovalnici je zavarovano povzročiteljuevo vozilo, lahko pridobite podatek o pooblaščencu, ki jim bo reševal njihov škodni primer – bodisi direktno na slovenskem zavarovalnem združenju ali preko spletne strani združenja, kjer imamo te podatke objavljene,« še dodaja Korbarjeva.

 

Na tej spletni strani tudi sicer najdete odogovore na vsa vprašanja v zvezi s prometnimi nesrečami v tujini in tudi vse obrazce, ki jih potrebujete za uveljavljanje pravic.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...