Ne perite na roke, raje v stroju

waterheart
world-water-day

Ne perite na roke, raje v stroju

Če bi vsak član gospodinjstva, vsak Slovenc, vsak dan prihranil vsaj dober liter vode na dan, bi v celem letu prihranili več kot milijon kubikov vode ali milijardo litrov vode. Ker je 22. marec svetovni dan vode, smo za vas skupaj s strokovnjakom Vladimirjem Bizjakom, Ensvet, poiskali nekaj nasvetov za bolj varčno ravnanje z vodo.

 

 

 

Prihranimo lahko tudi drugače, na primer če se namesto kopanja tuširamo in če namesto cenenih (4-6 evrov) pip, ki imajo izliv vode 6-8 litrov na minuto, kupimo malenkost dražjo, ki omogoča regulacijo vode, pa ima porabo 3-6 litrov vode na minuto. Še več informacij lahko najdete tukaj.

 

Ljubljana Zelena prestolnica Evrope 2016 je gospodarnemu ravnanju z vodo posvetila cel mesec ter na Točki.Zate. omogočila kar nekaj predstavitev zelenih projektov. Eden od teh je denimo projekt Erazma Stoniča, dijaka Gimnazije Vič, »Mala rastlinska čistilna naprava s solarnim dezinfektorjem«. Pogovoru z njim lahko prisluhnete tukaj:

 

 

 

Ob svetovnem dnevu vode se bodo po vsem svetu zvrstili različni dogodki, ki bodo opozorili na pomen vode. Ljubljansko javno podjetje Vodovod-Kanalizacija bo pred mestno hišo prestolnice prikazalo, koliko litrov vode se skriva v živilih in dobrinah, ki jih uporabljamo vsak dan, v Mariboru pa bo podjetje Aquasystems omogočilo ogled procesa čiščenja odpadnih voda na Centralni čistilni napravi Maribor.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...