Ne menjajte tekaške obutve!

Teniske

Ne menjajte tekaške obutve!

Torej obutve ne bo treba menjati – v smislu, da bi si omislili kako nepremočljivo, če takšne skozi leto sicer na treningih nimate. Trenutno za nedeljo kaže, dab o sončno in do 20 stopinj Celzija. Kot nalašč za tek!

 

Da so sicer kakovostni športni copati pri teku izjemno pomembni, sicer ni potrebno posebaj poudarjati. “Ni namreč hujšega, kot teči z žulji na nogah,” se strinja tudi jutranji voditelj Tomaž Okorn, ki je tudi sam pred časom pretekel polmaraton.

 

Z vprašanjem, kdaj pa je dobro zamenjati športne copate, se je obrnil na Klemna Stražarja, specialista ortopeda. “Več študij je pokazalo, da povprečni tekaški čevelj zgubi lastnosti blaženja nekje po 700 kilometrih teka. Zato priporočam, da si novo obutev kupite pred tem. Če vam model tekaške obutve ustreza, tudi ne priporočam, da bi ga menjali.”

 

“Nekateri tekači so res bolj zvesti svoji tekaški opremi, kot pa svoji ženi!” nasvet v svoji znani maniri pokomentira Tomaž in vendarle resno doda, da dober tekaški copat težko stane manj kot 100 evrov in da se tu res ne splača varčevati.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...