Ne čakaj pomladi, sneži!

SNEG

Ne čakaj pomladi, sneži!

Za konec aprila nenavadno obilno sneženje je včeraj zvečer in ponoči povzročalo nevšečnosti po večini države. Ponekod ga je zapadlo več kot deset cm, v višje ležečih krajih tudi do 25 cm. Največ so ga namerili na Gorenjskem in Koroškem. Pod težo snega so se podirala drevesa in lomile veje, kar pa je povzročilo tudi prekinitve električnih vodov. Vreme bo v prihodnjih dneh ostalo hladno za ta letni čas, vendar bo po nižinah sneg verjetno že kmalu pobralo.

 

Sneg je preglavice povzročal tudi na cestah. O več prometnih nesrečah so včeraj poročali s štajerske, dolenjske in gorenjske avtoceste. Več nesreč se je zgodilo na primorski avtocesti v smeri Ljubljane, kjer so nastajali zastoji. Zaradi zdrsa tovornega vozila je bila zaprta regionalna cesta Vrhnika-Logatec. Prometna nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti med počivališčem Lopata in priključkom Arja vas v smeri Ljubljane.

 

Zaradi močnega sneženja so popoldne zaprli celo železniško progo med Beljakom in Jesenicami. Za potnike so uredili nadomestne prevoze, mednarodna vlaka iz Zagreba v München in Zürich pa so preusmerili na obvozno pot. Zaradi snega so popolne zapore na prelazih Vršič in Korensko sedlo ter na cesti Mojstrana-Vrata, od slapa Peričnik dalje. Zimske razmere so tudi na Hrvaškem in v Avstriji.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...