Nazaj v osemdeseta

johnny herbert
johnny herbert1

Nazaj v osemdeseta

Ekspresovci se radi spominjamo 80-ih let, obdobja naše in vaše mladosti. Vsako jutro ob 8:30 vas zato popeljemo nazaj v ta leta v nagradni igri Nazaj v osemdeseta. Zavrtimo vam pesem iz 80-ih nazaj, vi pa morate povedati njen naslov. Če vam uspe, vas nagradimo. Prijavite se lahko tukaj goo.gl/DyknoK.

 

Tokrat smo se 80-ih spominjali skupaj z legendarnim britanskim dirkačem Johnnyjem Herbertom, ki je zvezdnik 80-ih in eden od ambasadorjev Dunlopove nove kampanje “Great Fightbacks”. Če niste vedeli, Dunlop je eden najbolj uspešnih proizvajalcev pnevmatik v zgodovini Le Mansa, Herbert pa je bil eden najboljših dirkačev te kategorije. Pogovoru z njim in igri lahko prisluhnete spodaj.

 

Preberite si tudi njegovo zgodobo o velikem povratku:

Osemdeseta leta so bila izjemna za Johnnyja Herberta. Leta 1988 so vsi namigovali, da bilahko postal novi britanski Jim Clark. Vendar, usoda je zgodbo zapletla. Herbert si je v nesreči z F3000 v Brands Hatchu usodno poškodoval nogo in kazalo je, da je njegove kariere konec. Neverjetno, že naslednje leto je prvič nastopil na dirki Formule 1 v Braziliji, kjer je za ekipo Benetton dosegel četrto mesto.

 

Vendar poškodbe so kasneje vseeno terjale svoj davek in kmalu je izgubil zagon. Svojo kariero in ugled je ponovno ustvaril na Japonskem, kjer je vozil F3000 in športne avtomobile. Njegov povratek se je zaokrožil z nepričakovano zmago v Le Mansu leta 1991, kjer je z Mazdo japonskemu proizvajalcu ‘privozil’ edino zmago na tej veliki dirki. Njegov nastop je bil nepozaben, napor, ki ga je vanj vloži, pa ga je tako izčrpal, da na koncu ni zmogel priti niti do stopničk.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...