Nasvet iz prve roke kar v trgovini

Potronikov SOS

Nasvet iz prve roke kar v trgovini

Mobilno aplikacijo SOS so razvili na evropskem potrošniškem centru. »Vsebuje koristne informacije glede pravic pri nakupu v trgovini in nasvete, kako ravnati pri uveljavljanju teh pravic,« pojasnjuje Jasmina Bevc iz Zveze potrošnikov Slovenije.

 

Aplikacija je brezplačna, uporaba pa povsem enostavna. »Če se vam na primer zgodi, da ste v trgovini in da imajo za izbrani artikel dve ceni – eno na polici in eno, ki vam jo zaračunajo na blagajni – preprosto pogledate v aplikacijo, kjer najdete nasvet,« pojasnjuje Jasmina Bevc.

 

Nasveti prek aplikacije nam bodo prav prišli predvsem takrat, ko kupujemo daleč od doma in bi znali nastat stroški, če bi se morali zaradi reklamacije vrniti v trgovino. »Ključno je, da potrošnik uveljavlja svoje pravice takrat in tam, kjer jih dejansko potrebuje. In če nekdo nasvet potrebuje v trgovini, je prav, da informacijo tam tudi dobi.« Aplikacijo si naložite na svoj pametni telefon in tako lahko kadarkoli in kjerkoli preverite, kakšne pravice vam gredo za posamezen primer.

 

»Pametni telefoni nam res znajo olajšati življenje in prihraniti kakšen evro,« komentira Tomaž Okorn, jutranji voditelj Radia Ekspres.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...