Če kupujete Legice, Barbike in podobno

marko juhant 2
Juhantova knjiga

Če kupujete Legice, Barbike in podobno

Kot vsak drugi torek v mesecu, je Brigita tudi danes med 10. in 11. uro v studiu gostila priznanega pedagoga Marka Juhanta. Tema tokratnega pogovora so bili prazniki, praznično obdarovanje in ponekod že razvajanje.

 

Poslušalka Nataša z Vrhnike pravi, da so sina očitno že malo razvadili. Ob zadnjem odpiranju daril je malo manjkalo, da ni govoril “aha, ok, kaj mi je še prinesel Miklavž, kaj še dobim”. Kako vrniti otroku navdušenje nad malenkostmi?

 

 

Poslušalka Željka iz Logatca pravi, da sama ni odrasla v krščanskem duhu, niso hodili k maši in niso postavljali jaslic. Zdaj ima sama 2-3 let staro deklico, ki hodi v vrtec in vsi njeni sošolci postavljajo jaslice, zato se čuti dolžno, da jih začne postavljati tudi sama. Je to smiselno? Koliko vere naj vpletamo v tovrstne tradicije?

 

 

Poslušalka Marjana iz Medvod nam je pisala: “Pri nas gojimo tradicijo, da dobri možje prinesejo malenkosti. Ampak problem nastane, ko pa sošolcu Miklavž prinese računalnik. Sin me nato sprašuje, ali sam ni dovolj priden, da bi dobil tako veliko darilo. Kaj reči, kaj narediti v takšnem primeru?

 

 

Kako in kdaj otroku povedati, pojasniti, kdo so dobri možje? Od kod pridejo darila?

 

 

Zakaj je pomembno, da otrok Božičku, Dedku Mrazu ali sv. Miklavžu napiše pismo ali nariše risbico?

 

 

Če kupujete Lego kocke, Barbike, Winxice in podobne igrače, potem vam bo tale nasvet Marka Juhanta prav prišel:

 

 

Še vestička za vse, ki bi želeli tudi sami pobrskati za informacijami in nasveti. Pred kratkim je izšel prevod knjige Pogrešani napotki v angleščino. Je lahko tudi odlično darilo za znance, prijatelje ali sorodnike v tujini. Več na črmlj.si.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...