Napotki v izrednih vremenskih razmerah

agregat
skrinja
Pes

Napotki v izrednih vremenskih razmerah

Okoli 26.000 odjemalcev Elektra Ljubljana je zaradi izrednih razmer še vedno brez elektrike.

 

Na območjih Cerknice, Starega trga, med Cerknico in Sodražico, na Babnem polju, v dolini reke Kolpe, med Cerknico in Logatcem, na območju Logatca, med Logatcem in Žibršami, Logatcem in Kalcami ter Logatcem in Rovtami bo tako do nedelje.

 

Če namesto elektrike uporabljate premične agregate, velja opozoriti na pravilno uporabo agregata. V UKC Ljubljana so med vikendom zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom obravnavali sedem ljudi. Voditelj Popolnega popoldneva Gregor Murn je zato poiskal napotke za pravilno rabo. Več na tem posnetku.

 

Brez elektrike se hitro odtajajo hladilniki in skrinje. Voditeljica oddaje Veselo na delo Brigita Potočki se je pri Ireni Veninšek Perpar, dr. med., z Nacionalnega inštituta za zdravstvo zato pozanimala, koliko časa imamo lahko hrano v skrinji, če ni elektrike. »Če so napoljnjeni do polovice, do 24 ur, če pa so napoljneni do vrha, do 48 ur, odvisno pa je tudi od tipa zmrzovalnika,« odgovarja doktorica. Več o zamrznjeni hrani pa tukaj.

 

Naša voditeljica oddaje Služba je družba Urška Puš pa je preverjala, kako v teh dneh poskrbeti za kužke, ki jih vodimo na sprehode. Psov, ki sicer živijo na prostem, ne oblačimo, po sprehodu jim s toplo vodo operemo tačke zaradi morebitne soli, več pa na na posnetku tukaj.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...