Največ oskarjev Pobesnelemu Maxu

leonardo dicaprio
spotlight

Največ oskarjev Pobesnelemu Maxu

Akademija je na tokratni že 88. podelitvi filmskih nagrad v Los Angelesu oskarja za najboljši film podelila drami o razkritju spolnih zlorab v Katoliški cerkvi, V žarišču (Spotlight). Zgodba je dobila tudi oskarja za izvirni scenarij. Največ jih je prejel Pobesneli Maks z oskarji za kostume, scenografijo, masko, montažo slike in montažo tona ter mešanje tona.

 

Med letošnjimi nominiranci ni bilo izrazitega favorita za najfilm, čeprav je imel največ 12, nominacij film režiserja Alejandra Inarrituja Povratnik, ki je na koncu osvojil tri nagrade: za režijo, režiserskega ter oskarja za fotografijo, vlogo favorita pa je upravičil Leonardo DiCaprio, ki je dobil oskarja za glavno moško vlogo v filmu o ameriškem lovcu na krzna, ki se po spopadu z medvedom vrne med žive.

 

Še nekaj glavnih nagrad:

Brie Larson je filmu Soba prinesla oskarja za glavno žensko vlogo, Velika poteza je osvojila oskarja za prirejeni scenarij, Sylvestra Stallona (Creed) je presenetil in razočaral Mark Rylance z osvojitvijo oskarja za stransko moško vlogo (Most vohunov), Alicia Vikander pa je prinesla oskarja filmu Dansko dekle.  Zadnji v nizu filmov o tajnem agentu Jamesu Bondu Spectre je dobil oskarja za izvirno pesem, ki jo je napisal Sam Smith.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...