Največ grammyjev Kendricku Lamarju

Taylor Swift Grammy
kendrick lamar

Največ grammyjev Kendricku Lamarju

V dvorane Staples Center v Los Angelesu je sinoči potekala 58. podelitev glasbenih nagrad grammy. Za favorita med glasbeniki je z 11 nominacijami veljal raper Kendrick Lamar, ki je sloves upravičil. Pobral je namreč kar pet pozlačenih gramofonov.

 

Taylot Swift je osvojila tri, med njimi najdragocenejšega za album leta za studijski izdelek 1989. To je že njen drugi grammy v tej kategoriji. Prvega je osvojila leta 2009 za album Fearless. Swiftova je ob prevzemu nagrade dekletom sporočila, naj se osredotočijo na svoje delo in zanemarijo negativce, ki si lastijo zasluge za njihov uspeh. Njen celoten govor si lahko ogledate, mu prisluhnete spodaj.

 

Nagrado za singel leta sta osvojila recimo še Mark Ronson in Bruno Mars za Uptown Funk, Ed Sheeran pa nagrado za pesem leta Thinking Out Loud. Z nagrado za najboljšo rock izvedbo so počastili Don’t Wanna Fight – Alabama Shakes, za najboljši rock album pa Drones – Muse,

 

Slavnostna podelitev je minila v znamenju številnih spominskih nastopov. V čast pokojnemu Davidu Bowieju je deset njegovih uspešnic, napravljena v pevčev slog, predstavila Lady Gaga. Spomnili so se tudi legende bluesa B.B. Kinga, člana skupine Motorhead Lemmyja Kilmistera in Glenna Freyja.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...