Najstarejši na Euru2016?

euro 2016 1

Najstarejši na Euru2016?

Francija je zadnji polfinalist evropskega prvenstva. V četrtfinalu je premagala Islandijo s 5:2 in se bo v četrtek ob 21. uri za vstop v finale pomerila z Nemčijo. Francija je tako le še dva koraka oddaljena od svojega tretjega naslova evropskega prvaka. Enkrat je bila tudi svetovni prvak in sicer 1998, ko je mundial potekal v Franciji.

 

Še nekaj znimivih podatkov:

 

1. Koliko je star najstarejši igralec Eura 2016?

Naziv najstarejšega igralca si pravzaprav delita dva nogometaša. To sta madžarski reprezentant Gabor Kiraly in irski vratar Shay Given. Oba sta stara 40 let, rojstni dan pa praznujeta le v razmaku 19 dni.

 

2. Katero moštvo je na tokratnem turnirju najmlajše?

V povprečju je najmlajše moštvo angleško. Po zaslugi Marcusa Rashforda in Delea Allija je v povprečju staro le 25 let in 308 dni. Najstarejši po drugi strani niso tako zelo starejši – to so Irci, ki so v povprečju stari 29 let in 297 dni.

 

3. Kdo je prispeval največ golov?

V polfinalu prvenstva bo nastopilo tudi moštvo Walesa, za katerega uspehe je v prvi vrsti zaslužen Gareth Bale. V kvalifikacijah je bil pravi rekorder. Za napredovanje ekipe ja prispeval 11 golov oz. 64 % vseh golov. Zelo učinkovit je bil tudi Zlatan Ibrahimović (11 golov oz. 58 % golov za moštvo).

 

4. Kdo je v skupinskem delu turnirja pretekel največ?

To je reprezentanca Italije, ki je že na prvi tekmi proti Belgiji zbrala skoraj 120 km in ki je po podatkih MMC v predtekmovanju pretekla skoraj 10 km na tekmo več kot pa denimo Irska. V popvrečju so reprezentance pretekle 107,7 km na tekmo.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...