Najdrajže ni (nujno) najboljše

Krema za son?enje

Najdrajže ni (nujno) najboljše

Zveza potrošnikov Slovenije je opravila test 18 krem za sončenje, ki jih prodajajo v Slovenji. Je kakšna izmed teh krem neustrezna? Je kakšna, ki nas ne zaščiti pred škodljivimi vplivi sonca, tako, kot bi nas morala? »Letos smo odkrili, da se je kakovost sredstev za zaščito pred soncem povečala. Na celotnem evropskem testu so samo štiri sredstva, ki niso ustrezala zapisani vrednosti zaščite, se pravi UVB in UVA,« odgovarja Boštjan Okorn z zveze.

 

V Sloveniji je na voljo le ena od teh sredstev. »Gre za Lavazon, ki ga prodaja Mueller,« pravi Boštjan Okorn. Celoten evropski test bo objavljen v reviji VIP.

 

Okorn dodaja še, da je tudi letošnji test pokazal, da so sicer tudi najcenejše kreme, se pravi trgovskih in drogerijskih znamk dovolj kakovostne in torej za sorazmerno za malo denarja dobimo lahko dobro sredstvo za zaščito pred soncem.

 

Evropske potrošniške organizacije so bile pozorne tudi na označevanje in spet so se najcenejši izdelki pri označevanju izdelkov odrezali bolje od najdražjih. »Torej slabše so napisana navodila, slabše so napisana opozorila. V nekaterih primerih jih sploh ni.«

Še en nasvet pri tem; bodite pozorni pri nanosu, da nanesete dovolj kreme. Namreč za polovico manjši nanos zmanjša zaščito tudi za 2- do 3-krat.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...