Najbolj urejena so ljubljanska stranišča

Strani?e 1

Najbolj urejena so ljubljanska stranišča

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen iz leta v leto ob svetovnem dnevu stranišč razglasijo najbolj urejeno stranišče v Sloveniji. Med običani ima najbolj urejene sanitarije Mestna občina Ljubljana, med bencinskimi servisi pa so na prvih treh mestih Petrolova stranišča, na prvem mestu Grič.

 

V Sloveniji so sicer javna stranišča iz leta v leto bolj urejena, meni Danica Koren, koordinatorka akcije ocenjevanja javnih stranišč. Žal pri tem iz leta v leto ugotavljajo, da so ženska stranišča manj čista kot moška. “Ja. Ugotovitve komisije so resnično takšne. Težko bi komentirala, zakaj. Tudi razumljivo ni, saj naj bi bile ženske tozadevno bolj pazljive, vendar tako pač je,” pravi Korenova.

 

Pri tem vseeno veseli dejstvo, da so nekatera stranišča v Sloveniji cello bolj urejena, kot mobilni telefoni. “Ja. Mobitele ne čistimo, ne razkužujemo, povsod jih odlagamo, prijemamo. Bakterij je na telefonu nedvomno več, kot na školjki; vkolikor je seveda ta očiščena in redno vzdrževana,” še dodaja Korenova.

 

Vas je ta ugotovitev zaskrbela? Poskrbite tudi za čistočo svojega telefona!  

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...