Najalbum Genesis

genesis

Najalbum Genesis

Skupina Genesis so na ta dan leta 1986 izdali album Invisible Touch. To je njihov 13. po vrsti. V Veliki Britaniji je na vrhu lestvice ostal 96 tednov in tako postal najbolj uspešen album v njihovi karieri. Po svetu je bil prodan v 15 milijonih izvodov. Naslovna je istoimenska pesem, ki je izšla tudi kot single in postala številka ena tako v ZDA in v Kanadi.

 

O njej se je razgovoril tudi protagonist filma Ameriški Psiho Patrick Bateman: »Imate radi Phila Collinsa? Že dolgo časa sem velik oboževalec skupine Genesis, vse od izida njihovega albuma Duke leta 1980. Pred tem nisem zares razumel njihovih del. Bili so preveč artistični, preveč intelektualni. Na albumu Duke pa postane prisotnost Phila Collinsa bolj očitna. Invisible Touch je nedvomno njihova najboljša stvaritev. …«

 

Člani skupine Genesis so v svoji 38-letni karieri po vsem svetu prodali okoli 130 milijonov kopij svojih albumov. V začetku leta 1990 so se razšli, po petnajstih letih pa so znova začeli delovati. Leta 2007 so se odpravili na turnejo Turn It On Again, ki je vključevala koncerte v 12 državah. Istega leta se je v prodaji pojavil tudi dvojni koncertni album Live Over Europe 2007.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...