Na vrsti je 57. Kurentovanje

kurent

Na vrsti je 57. Kurentovanje

Na Ptuju se v soboto začenja tradicionalno 57. Kurentovanje. Lani je zaradi koledarja potekalo v skrajšani obliki, letos pa se bo spet raztegnilo na enajst dni. Za ves ta čas bo oblast v najstarejšem slovenskem mestu prevzel letošnji princ karnevala Maksimilijan Gregorič.

 

Ptujski župan Miran Senčar je ob tej priložnosti spomnil, da jih je Lonely Planet leta 2015 med vsemi svetovnimi karnevali uvrstil na sedmo mesto. To pa je za mesto veliko priznanje, po drugi strani pa po njegovih besedah tudi velika obveza, da festival v prihodnje še nadgradijo.

 

Organizacijo dogodka v javnem delu je letos prevzel novoustanovljeni Zavod za turizem Ptuj, ki je poskrbel za več stojnic z različno ponudbo kot v preteklosti ter za dodaten zabavni program po že uveljavljenih povorkah, saj želijo obiskovalce v mestu zadržati dlje časa.

 

Med vrhunce Kurentovanja poleg sobotne etnografske povorke in predaje oblasti sodijo še mestni korzo, nočna povorka in povorka vrtcev, največ ljudi pa znova pričakujejo prihodnjo nedeljo na tradicionalni mednarodni povorki, na kateri pričakujejo tudi nekatere eksotične maske iz drugih delov sveta.

 

Za komercialni del programa v karnevalski dvorani bo letos poskrbela agencija Novelus, ki je doslej že uveljavljenim koncertom glasbenih zvezdnikov dodala še serijo dnevnih dogodkov, tudi predstave za odrasle in otroke. Več o dogodku izveste tukaj.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...